Boek een kamer
Foto voortuin van de pastorie

Instant verliefd…

Op het leven

Levensgenieters, dat is het perfecte woord om ons gezin te beschrijven. Wij houden van gezelligheid, een warme sfeer, … Het leven is er om te vieren! Stijn is landschaps- & tuinarchitect, Tine floriste en chef-kok van dienst, Lowie proeft van het studentenleven en spring-in-‘t-veld Cyriel helpt maar al te graag mee met zijn ouders. Samen heten we je van harte welkom in onze thuis: pastorie Caeneghem!

voorgevel van pastorie Caeneghem

Op de pastorie

Soms zijn het de dingen waar je het minste van verwacht die de grootste impact hebben. Zo ging het ook bij de pastorie. We wandelden het paadje op en … Wauw! We besloten onze nieuw gebouwde woning in te ruilen voor dit grootse verbouwproject. Samen met architect Dries Bonamie namen we de pastorie uit 1897 grondig onder handen. We legden onze passie in het interieur en dat voel je aan de fijne details en warme sfeer. Na vier jaar verbouwen opende in 2018 Pastorie Caeneghem als B&B en event- & meetinglocation.

Op de tuin

Voor een tuinarchitect en floriste is de enorme tuin een absolute dream-come-true. De groene oase met de vele planten, kleurrijke bloemen, knusse hoekjes en een verwarmde hybride zwemvijver, … hier heb je het hele jaar door een zalig vakantiegevoel.

Soms zeggen mensen " 't Is precies of we zitten hier in de Provence..." #deprovenceinkanegem

Tijdens ons eerste jaar (2018) hadden we het zotte idee om een Zomerbar te openen en mensen uit de buurt kennis te laten maken met Pastorie Caeneghem. Vijf prachtige zomers lang was "The Summer of C by pastorie Caeneghem" méér dan een begrip in de ruime regio. 

Vanaf juli 2024 starten we met een gloednieuw concept met een kleinere bezetting en een focus op food, beleving en ontdekking.

In juli en augustus kan je letterlijk het mediteraanse zuiden komen proeven onder de naam "Mediterraneo by pastorie Caeneghem, een wekelijks veranderend foodscharing concept.

We werken ENKEL op reservatie en beperken ons tot 50 personen.

Op zondagnamiddag en avond kan je komen genieten zonder reservatie, maar vol is vol  ( max 50p - geen reservaties mogelijk )
we gaan open op zondag vanaf 14u00 tot 22u00. 

Op Kanegem

Onze schitterende locatie danken we aan een overambitieuze pastoor. Hij maakte van de kerk de ‘Kathedraal van te Lande’ en ook de pastorie werd getransformeerd tot een prachtig landhuis. Intussen is de grootheidswaanzin voltooid verleden tijd, en zijn het vooral de gemoedelijke vibes die opvallen. In bloemendorp Kanegem krijgt rust een nieuwe dimensie.

video Grand Opening juni 2018

video van de Grand Opening in juni 2018

Zelf ook de instant crush ervaren?

Kom proeven van de rust en gezelligheid!

onze B&B